Bankaların internet şubelerinden hangi işlemleri yapabileceğinizi biliyor musunuz? Gelişen teknoloji ile birlikte bankalarda kendilerini geliştirmektedir. Bunun en güzel örneğini bankaların internet şubelerindeki yeniliklerden görebiliriz. Örnek vermek gerekirse banka internet şubelerini kullanarak gerçek şubede yapılan hemen hemen her işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
İnternet şubenizi açtırmak için ise öncelikle banka şubenize gidip şifrenizi almalısınız. Ya da online şube işlemlerinden bilgilerinizi girerek hesabınızı online işlemlere açtırabilirsiniz. Sonrasında gayet basit bir şekilde internet şubesini kullanabilir, bütün hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Günümüzde akıllı telefonlar en çok banka işlemlerinde kullanılmakta.

İnternet Şube İle Neler Yapılabilir?
Telefondaki banka uygulamaları ile yapabileceğiniz işlemlerden bahsetmek gerekirse; havale, eft, döviz alma, döviz bozdurma, fon alıp-satma, hisse senedi alıp satma gibi her türlü banka şubesinden gerçekleştirdiniz işlemi yapabildiğiniz gibi buna ek olarak, telefonunuza kontör yükleyebilir, faturalı olan hattınızın ve diğer bütün faturalarınızı internetten üzerinden ödeyebilir, otomatik ödeme talimatı verebilir, sağlık sigortaları primlerini yatırabilir, şans oyunları hesabınıza para aktarabilir, kurumlara bağışta bulunabilir, her türlü sigorta işlemini yapabilir, kredi kartı için başvurabilir ve bireysel emeklilik için başvurabilirsiniz.
Örneğin şubede yapılacak bir eft işlemine ödeyeceğiniz masrafı bankaların online şubelerini kullanarak yaptığınız zaman daha düşük bir ücret ödersiniz. (Not: EFT işlem ücreti bankalara göre değişmektedir. Bazı bankalar hiç almamaktadır.)
Kısacası banka internet şubelerini kullanmak sizin açınızdan yararlı olacaktır, şubelerden yapabildiğiniz her işlemi internete bağlı bir bilgisayar ya da telefonunuzdan tek tıkla yapabilirsiniz.
Önemli uyarı! Tabi kulanım kolaylığı yanında bazı riskleri de olabilir. Bunun için telefonunuza gelen her sms ya da linke güvenmemelisiniz. Şifrenizi tahmini kolay olmayan zor bir şifre belirlemelisiniz. Havale eft işlemlerini ve kullanmadığınız özellikleri pasif yapmalısınız.
Daha fazla finans makalesi için Hayatnesesi.com/Finans adresini tıklayın.
İlk yorum yapan siz olun